Zastupitelé rozhodli o sloučení dvou škol

náhled souboruEkonomika a zmenšující se počet dětí byly důvody pro sloučení dvou základních škol – T. G. Masaryka a Bělohorské 174, které do budoucna budou fungovat jako jeden celek pod hlavičkou ZŠ TGM. Shodli se na tom zastupitelé na svém posledním zasedání.

ZŠ T. G. Masaryka je úplnou školou s 1.–9. postupným ročníkem a ZŠ Bělohorská 174 je neúplná škola s 1.–5. ročníkem. Vzhledem k této skutečnosti a faktu, že obě školy navštěvuje stále menší počet dětí, stejně jako kvůli novému systému přidělování peněz školám, se rozhodli zastupitelé městské části sloučit tyto dvě školy pod jednu organizaci. ZŠ Bělohorská bude jako samostatná příspěvková organizace zrušena, zůstane však zachováno jejích pět ročníků jako detašované pracoviště ruzyňské školy. Součástí nástupnické organizace zůstane také MŠ Stochovská, školní družina a školní jídelna a nově se připojí MŠ Bělohorská se školní jídelnou. Vznikne tak jeden celek spravující dvě základní školy, dvě mateřské školy, družinu a jídelny. Současně s rozhodnutím sloučit školy byl vypsán konkurz na ředitele nebo ředitelku této nově vzniklé organizace. Waldorfské třídy prozatím v ruzyňské škole zůstávají, nicméně radní i zastupitelé hodlají ještě dále jednat o jejich možném přesídlení do ZŠ Dědina, kde by po renovaci vznikly vhodnější prostory.

V areálu nástupnické ZŠ T. G. Masaryka, která bude mít po sloučení zhruba 350 žáků, budou provedeny opravy konstrukcí, zařízení a běžná stavební údržba. V areálu se upraví zahrada, instalují se hrací prvky. V letech 2003–2004 počítá městská část s vybudováním kryté sportovní haly, protože škola nemá žádné vlastní sportovní zázemí. Za účelem zvýšení bezpečnosti dětí bude v sousedství školy zřízen kruhový objezd a malokapacitní parkoviště.


Repro školní haly: studie Arkus Architekt Studio 2000, spol. s r. o.