Receptem na dlouhověkost je asi univerzálnost

náhled souboruPaní Vilemína Gerstelová oslavila úctyhodných 102 let a stala se nejstarším občanem Prahy 6. Starosta Tomáš Chalupa spolu s místostarostkami Marií Kousalíkovou (na foto zcela vpravo) a Jaroslavou Trnkovou jí přišli poblahopřát a při té příležitosti předali paní Vilemíně květiny a upomínkové dárky.

„Po rozhovoru s paní Gerstelovou, která je mimochodem v úžasné kondici, jsem pochopil, že receptem na dlouhověkost je univerzálnost. Paní Gerstelová není vůbec vybíravá – jí všechno, poslouchá všechny hudební žánry a navíc si denně přečte noviny,“ obdivoval se starosta. Kromě toho je nutné dodat, že paní Gerstelová, coby dcera lékaře, nikdy nekouřila a nikdy nepila alkohol. „Na to jsme si nepotrpěli,“ řekla a dodala, že každý je zkrátka jiný.

Paní Gerstelová byla celý život ženou v domácnosti. Je stále velmi vitální a má ráda společenský život. Od mládí ráda chodila do divadla a četla knihy, ale také jezdila na koni. Podle syna vždy milovala lidi kolem sebe. V Praze 6 žije více než 30 let a ještě donedávna sama chodila na procházky.