Tatranští obhájili titul mistrů

náhled souboruOstrava zažila perné chvilky, když se mezi domácím FBC Pepino a střešovickým Tatranem rozpoutal zápas o titul. Rozhodující pátý zápas finálové série ukázal, že Tatran Střešovice rozhodně nezapře bojovného ducha i skvělé vedení. Neuvěřitelně dramatické finále jubilejního desátého ročníku české florbalové ligy skončilo za stavu 5 : 4 pro Tatran! Poprvé v historii se navíc o mistru rozhodovalo v pěti zápasech, k tomu v pátém zápase až v prodloužení.

Tatran Střešovice z Prahy 6 vyhrál ligu už posedmé, z toho potřetí v řadě. Svým vítězstvím potvrdil, že nejlepší florbal v této zemi se hraje skutečně ve Střešovicích, a to v podstatě od začátku tohoto sportu u nás.

I když první gól vstřelili Ostravští, Tatran šikovností kapitána L. Fuchse vzápětí dorovnal a na konci 1. třetiny už vedl 2 : 1. Ale Ostrava se nenechala zahanbit. Ve 36. minutě vyrovnala skóre, vzápětí však Fuchs už potřetí zabodoval, a konec druhé třetiny byl opět úspěšný pro Tatran za stavu 3 : 2.

Vyrovnaný zápas nepochybně drásal nervy přihlížejících a domácí hráči si rozhodně nehodlali nechat nic líbit, protože prakticky ihned po rozehrání 3. třetiny vstřelil domácí Sikora další gól, čímž opět vyrovnal. Pak už se jen střídala jména: Dočekal z Tatranu zvyšuje na 4 : 3, domácí Vašíček dorovnává na 4 : 4.

Přichází prodloužení, a pak – ve 2. minutě prodloužení dal Martin Očkay gól a podtrhl tak konečné skóre na 5 : 4 pro Tatran!!! Oslavy v Olomouci nebraly konce, zato pohár se postupně rozpadl a bude muset být dán do opravy.

V síni slávy Tatranu ale přibyla ještě další trofej! Výsledky z internetových stránek Tatranu mluví jasně: o pohár se zasloužily juniorky, které v semifinále 1. juniorské ligy porazily Lhokamo 6 : 1 a posléze ve finále roznesly FbŠ Praha 7 : 0!!! Hvězdou utkání byla Dominika Šteglová, která vstřelila v každém utkání po čtyřech brankách!!! Tatran tak letos slaví dva tituly mistra ČR, jedno třetí místo a k tomu ještě postup béčka kluků z druhé do třetí ligy + postup juniorského béčka také ze třetí do druhé ligy!!!
 


Florbalové mužstvo Tatranu Střešovice získalo již posedmé mistrovský titul a pohár. Gratulujeme!
 Foto: archiv Martina Vaculíka