Pomoc z Francie pro Prahu 6

Starosta francouzského města Drancy Jean-Christophe Lagarde předal starostovi Prahy 6 Tomáši Chalupovi šek na 10 000 Euro jako finanční dar na řešení následků ničivé povodně loňského roku.

Stalo se tak na den přesně, kdy byl před rokem v důsledku hrozivě stoupající Vltavy při průtoku 1680 m3/sec. vyhlášen v Praze 6 „nouzový stav“. V Podbabě, Lysolajském a Šáreckém údolí a v Sedlci pokračovala protipovodňová opatření, která byla zahájena již o dva dny dříve. V součinnosti s policií ČR, městskou policií, armádou a hasiči probíhala 12. 8. evakuace postižených domácností, byla zřízena shromaždiště a zajištěna ubytovací místa. Také bylo naplněno a navezeno 4 500 pytlů s pískem, uzavřeny byly ulice Mlýnská – Papírenská – Podbabská – V Podbabě, V Šáreckém údolí a Lysolajském údolí – Roztocká a regulována byla doprava do Lysolají a Suchdola přes Horoměřice.

Šek starosty francouzského městečka Drancy tak symbolicky po roce uzavřel projevy solidárnosti a nezištné pomoci, kterých se našim občanům v těžkých chvílích dostalo i ze zahraničí.