Další školka bude mít poplašný systém

Radní Prahy 6 odsouhlasili a zároveň požádali Radu hl. m. Prahy o připojení mateřské školky Na Dlouhém lánu na poplachový monitorovací systém hl. m. Prahy, který provozuje Správa služeb Městské policie hl. m. Prahy. Loni bylo v Praze 6 již zajištěno připojení MŠ Terronská, Motýlek a Libocká a ZŠ Petřiny-jih a Marjánka.

Tento systém byl vybudován za účelem zabezpečení objektů a majetku v nich před pachateli majetkové trestné činnosti a sekundárně i dopadení pachatelů, jejich zadržení a předání Policii ČR.

Poplachový monitorovací systém je provozován pro soukromou potřebu provozovatele a jako veřejně prospěšná činnost hl. m. Prahy. Je využíván pro napojení objektů v majetku hlavního města, služeben městské policie, objektů v majetku nevýdělečných institucí obecně prospěšných organizací, u nichž je veřejný zájem dán jejich humanitárním účelem, např. domy s pečovatelskou službou, domy pro seniory apod.

O souhlasu s napojením objektů, které nejsou v majetku města nebo jeho organizací, rozhoduje na základě žádosti příslušných subjektů Rada hl. m. Prahy. Uživatel hradí montáž elektronického zabezpečovacího systému a technický servis. Vlastní nepřetržitý monitoring včetně zásahů hlídek městské policie je bezúplatný.