Florbalu se daří i v břevnovském Sokole

Florbalový oddíl Sokola Břevnov vznikl na jaře roku 2002 ze stávajícího oddílu sportovních her, který fungoval v naší jednotě již řadu let. Za více než rok existence prokázal opodstatněnost tohoto kroku.

Po jeho otevření se výrazně zvýšil zájem dětí a zaměření na florbal přilákalo do tělocvičny další. Již na podzim roku 2002 se oddíl snažil zúčastňovat menších školních turnajů, před Vánocemi zorganizoval Mikulášský turnaj za účasti celkem 6 družstev a o rok později, v březnu 2003, se oddíly starších a mladších žáků zúčastnily župního kola, přičemž starší žáci postoupili do oblastního přeboru ČOS a mladší žáci v župním kole obsadili 2. místo.

Vedle florbalu se oddíl zúčastňuje i ostatních akcí pořádaných ČOS, například atletické soutěže pražských žup, kde si děti vedly velmi dobře. V současné době má oddíl tři florbalová družstva – starší žáky a juniory, mladší žáky a družstvo elévů (florbalová přípravka). A očekáváme, že se začátkem školního roku 2003–2004 přijdou do našeho oddílu další děti.

Jelikož během roku bylo dosud možno sehrát jen několik, převážně přátelských zápasů, vznikla při náčelnictvu ČOS florbalová komise, která si dala za úkol zvýšit úroveň sokolských soutěží ve florbalu. Celá ČR byla proto rozdělena na několik regionů pod vedením regionálních vedoucích, v nichž se florbalová družstva utkají o právo postoupit do oblastního přeboru ČOS v dubnu roku 2004. O tuto soutěž je mezi oddíly značný zájem, ozvaly se i jednoty, které s florbalem teprve začínají. Vznik našeho oddílu byl umožněn mimo jiné i výraznou materiální podporou naší jednoty, která zakoupila florbalové branky, hokejky a nezbytné brankářské přilby.

Hana Kvičinská, Zbyněk Kvičinský,
 vedoucí oddílu florbalu