Zatopeným občanům bude prodlouženo nájemné

O prodloužení pronájmu o šest měsíců u deseti náhradních bytů a jedné bytové jednotky v DPS Liboc pro občany postižené povodní rozhodli radní při svém únorovém zasedání.

Místní šetření, které proběhlo v oblastech Prahy 6 postižených povodněmi koncem ledna (Šestka informovala) prokázalo, že nájemci z bytů v ulici Papírenská se mohli vrátit koncem února domů, proto nebylo nutné v těchto případech dále pronájem prodlužovat. Naproti tomu domy poškozené povodní v ulicích V Podbabě a V Šáreckém údolí vykazují dosud takové stavební nedostatky, že neumožňují užívání bytů. Důvodem je jednak obtížnost provádění prací v tomto ročním období, ale i to, že jejich majitelé dům buď neopravují vůbec, nebo naopak provádějí rozsáhlé rekonstrukce.

Proto radnice uživatelům bytů v této lokalitě zajistila a nadále i prodloužila pronájem deseti bytů a jedné bytové jednotky v DPS Liboc. Tento pronájem byl až do konce února zdarma, nyní budou nájemci hradit regulované nájemné. Dosud radnice zajistila pro občany postižené povodněmi dvacet bytů, čtyři bytové jednotky v objektu Vinička a dvě bytové jednotky v objektu DPS Liboc.