Videopohlednice z mého města

Zahájen 3. ročník celorepublikové soutěže pro žáky učící se anglicky, jejich učitele a rodiče.

Anglický klub ZŠ Mládí 135 na Praze 13 vyhlašuje pod záštitou velvyslankyně Spojeného království Velké Británie a Severního Irska, její excelence paní Anne Pringle, 3. ročník soutěže VIDEO POHLEDNICE Z MÉHO MĚSTA. Soutěž je určena pro žáky všech typů základních škol a odpovídající ročníky víceletých gymnázií od primy do kvarty.

Úkolem soutěžících je natočit v angličtině krátkou videopohlednici, v níž představí místo, kde žijí a zaslat ji na videokazetě VHS na adresu pořadatele: AK–ZŠ Mládí 135, 155 Praha 5- Stodůlky do konce března 2004. Zásilku označte heslem VIDEO CARD. Na kazetu nalepte štítek se jménem a příjmením, věkem soutěžících či jednotlivce, zpáteční adresou – názvem a adresou školy a třídy, kterou soutěžící navštěvují.

Soutěž je vyhlášena ve třech kategoriích pro jednotlivce: Kategorie I – žáci 4. a 5. tříd ZŠ; Kategorie II – žáci 6. a 7. tříd ZŠ a studenti primy a sekundy víceletých gymnázií; Kategorie III – žáci 8. a 9. tříd ZŠ a studenti tercie a kvarty víceletých gymnázií.

Pro skupiny jsou kategorie obdobné: Kategorie I – žáci 4. a 5. tříd ZŠ; Kategorie II – žáci 6. a 7. tříd ZŠ a studenti primy a sekundy víceletých gymnázií; Kategorie III – žáci 8. a 9. tříd ZŠ a studenti tercie a kvarty víceletých gymnázií.

Snímek musí být namluven v angličtině. Následující délky snímků platí pro jednotlivé kategorie jednotlivců i kolektivů: pro obě I. kategorie – od 2 do 3 minut, pro obě II. kategorie – od 3 do 4 minut a pro obě III. kategorie – od 4 do 5 minut.

Ceny jednotlivcům věnují sponzoři: CK KRISTOF – Jazykové kurzy, s. r. o., vydavatelství Macmillan a OUP, Longman – Pearson Education a Bridge Magazine. Školy soutěžící v kategoriích kolektivů obdrží ceny uvedených vydavatelství a ceny hrazené z Fondu pro kulturu a vzdělání MHMP. Vyhodnocení soutěže proběhne v květnu 2004.
Navštivte webovou stránku soutěže: http://www.dis.cz/videopohlednice. Dotazy: zsmladi@iol.cz

Věříme, že se do letošního ročníku zapojí více pražských škol či jednotlivců, aby pořádající škola nemusela hájit barvy Prahy v celorepublikové konkurenci sama.