Dejvické divadlo jako obecně prospěšná společnost

Zastupitelé schválili záměr založit městskou částí Praha 6 obecně prospěšnou společnost Dejvické divadlo k 1. 7. 2004. Vkladem do společnosti bude movitý majetek, který spravovala příspěvková organizace DD.

Transformací příspěvkové organizace Dejvické divadlo bude dosaženo standardních a přehledných organizačních, právních a ekonomických vazeb mezi Prahou 6 a nejvýznamnější kulturní institucí Prahy 6. V návrhu bylo využito zkušeností hl. m. Prahy z obdobné transformace dvou divadel z let 2001–2003.

Dejvickému divadlu bude účtováno pouze symbolické nájemné a na jeho vlastní uměleckou činnost přispěje Praha 6 každý rok částkou 12,5 mil. Kč. Tato finanční podpora bude mít formu čtyřletého grantu a bude vázána na pevně stanovená kritéria:

Na další dvě scény Dejvického divadla, KC Kaštan a Klub Delta, byla vypsána výběrová řízení na provozování s využitím k podpoře lokálních aktivit a poskytování služeb v oblasti kultury, vzdělávání a volného času. Nový provozovatel by měl zahájit činnost v objektu Kaštan od 1. 2. 2004 a v objektu Klubu Delta od 1. 7. 2004.