Na Petynce opět panuje stavební ruch

Koupaliště Petynka, které letos navštívilo více jak sto tisíc lidí, sotva ukončilo sezonu, už zde započaly přípravy na tu další. Návštěvníky v příštím roce přivítají především nové šatny, občerstvení a zázemí. Současně se uskuteční obměna pochozích ploch kolem bazénu a z „neviditelných“ úprav půjde o obnovu bazénové technologie.

Radnice tak naplňuje jednu z hlavních priorit svého programu na toto volební období, totiž přeměnit letní koupaliště v plavecký a odpočinkový areál s celoročním provozem. Do konce roku 2006 zde totiž vyroste nový krytý bazén s moderními vodními atrakcemi, vzniknou plochy pro sport i odpočinek a spolu s tím přibude i místo pro parkování, a to jak kryté, tak venkovní.

Jak uvedl Alois Novák, ředitel firmy SNEO, která pro m. č. Praha 6 koupaliště spravuje: „Celkově se uvažuje s rozšířením areálu a jeho doplněním o několik sportovních a zábavních funkcí, tedy především o krytý bazén, jehož součástí bude i systém vodních atrakcí (tobogán, divoká řeka, protiproudy, whirlpooly, solária, sauna…). Dále je v plánu výstavba víceúčelového objektu, který by odclonil koupaliště od dopravy na Patočkově ulici a zároveň doplňoval koupaliště. V tomto objektu by pak měla být krytá sportoviště, například pro plážový volejbal, tenis nebo fotbal. Zde by také bylo umístěno parkoviště o kapacitě zhruba sto míst, které by rozšířilo kapacitu parkoviště venkovního, kde se počítá rovněž se sto místy pro parkování.

Městská část Praha 6 proto v souvislosti s těmito změnami jedná o zcelení dalších pozemků, aby současná kapacita 1000 až 1500 návštěvníků zůstala zachována i při zastavění větší plochy než je dosud.

Stavební úpravy první etapy realizuje Konstruktiva Branko vzešlá z veřejné obchodní soutěže a náklady na vybudování šaten a obnovu stávající technologie v bazénu se vyšplhají na 85 mil. Kč. V další etapě se připravuje zhruba 200-300 milionů korun na vybudování krytého bazénu a atrakcí. Polyfunkční objekt je podle Nováka ve fázi studie, ale počítá se pro něj s částkou kolem 60 milionů korun. Nová sezona na Petynce začne 1. 5. 2004.