Knihovna informuje

Vzhledem k tomu, že byla zrušena pobočka Městské knihovny Praha č. 36 Na Ořechovce ve Střešovicích, podáváme tyto informace:Čtenář registrovaný v síti neautomatizovaných knihoven /NK/ nemá se svým čtenářským průkazem možnost výpůjček v síti automatizovaných knihoven /AK/ a naopak.

Zdůvodnění: rozdílné technologie evidencí, sešitový průkaz není vybaven čárovým kódem a čtenář není evidován v databázi čtenářů AK.

Čtenář, jehož neautomatizovaná knihovna byla zrušena a jenž má vůči ní vyrovnány všechny závazky (tj. má vráceny všechny vypůjčené knihovní jednotky) a který se po jejím uzavření přihlásí do některé z automatizovaných knihoven, zaplatí pouze 20 Kč za vydání čtenářského průkazu a může 6 měsíců využívat služeb AK bezplatně.

Čtenář (opět myslíme ze zrušené pobočky), který se následně přihlásí v knihovně neautomatizované, zde v daném kalendářním roce neplatí roční známku, ale musí vyplnit znovu čtenářskou přihlášku. Roční známku platí až v novém kalendářním roce.

Pro čtenáře ze střešovické knihovny doporučujeme nejbližší pobočku MKP, a tou je knihovna na Petřinách, Mahulenina ul. č.31, tel.:235 358 670.
Výpůjční doba: po 12–19 hod., út a pá 9–15 hod., st a čtv 12–18 hod.

Dále bych ráda připomněla učitelům základních a středních škol, že i nadále platí nabídka knihovnicko-bibliografických a literárních besed ve všech pobočkách na Praze 6, včetně výuky knihovnického vyhledávacího programu „Koniáš“. Veškeré další informace ráda zodpovím na tel.: 233 354 679

Jiřina Horáčková,
metodik OK 6, 7