Připojení škol na poplachový monitorovací systém

Souhlasné stanovisko a zároveň žádost o připojení ZŠ Marjánka a MŠ Libocká na poplachový monitorovací systém hl. m. Prahy vyšlo z rozhodnutí radních Prahy 6, směrovaného radě hl. města. Systém provozuje Správa služeb Městské policie hl. m. Prahy. Loni bylo již zajištěno připojení MŠ Terronská, MŠ Motýlek a ZŠ Petřiny-jih.

Tento systém byl vybudován za účelem zabezpečení objektů a majetku v nich před pachateli majetkové trestné činnosti a sekundárně i dopadení pachatelů, jejich zadržení a předání Policii ČR.

Poplachový monitorovací systém je provozován pro soukromou potřebu provozovatele a jako veřejně prospěšná činnost hl. m. Prahy. Je využíván pro napojení objektů v majetku hl. m. Prahy, služeben městské policie, objektů v majetku nevýdělečných institucí obecně prospěšných organizací, u nichž je veřejný zájem dán jejich humanitárním účelem, např. domy s pečovatelskou službou, domy pro seniory, apod.

O souhlasu s napojením objektů, které nejsou v majetku města nebo jeho organizací, rozhoduje na základě žádosti příslušných subjektů Rada hl. m. Prahy. Uživatel hradí montáž elektronického zabezpečovacího systému a technický servis. Vlastní nepřetržitý monitoring včetně zásahů hlídek městské policie je bezplatný.