Na Petřinách uvítají zájemce o internet

náhled souboruÚdiv vzbudilo rozhodnutí magistrátního odboru památkové péče. Podle něj mohou být historické vily na nároží ulic M. Horákové a U Vorlíků zbořeny a nahrazeny sedmipodlažním administrativním jednolitým blokem ve tvaru písmene T. Ještě před třemi lety to však možné nebylo. Občané stejně jako radní Prahy 6 i 7 a Národní památkový ústav s tím zásadně nesouhlasí a podávají protesty a odvolání.

Internetová knihovna a studovna bude mít hned několikero využití. V prvé řadě bude pochopitelně sloužit žákům petřinské školy, kteří se zde budou učit práci s počítačem a vyhledávání informací na internetu. Postupně by si tak děti měly zvyknout na zařazení počítačové techniky do běžné výuky s tím, že i k právě probíraným tématům ve vyučování by po skončení výuky měly mít možnost zajít do „knihovny“ a nalézt potřebné zdroje informací. V odpoledních hodinách by ale internetová knihovna měla přivítat i další děti a samozřejmě také dospělé z řad rodičů i seniory. Podle slov ředitele školy Zdeňka Zajíčka bude potřeba zjistit, jaký bude z řad veřejnosti zájem a podle toho pak vypracovat určitý návštěvní řád, který zajistí hladký chod knihovny.

Petřinská škola se ovšem brzo pochlubí i novou sportovní víceúčelovou halou, která za finančního přispění Prahy 6 vyrůstá ve školním areálu. I ta po svém otevření bude zčásti přístupná veřejnosti.


Internetová knihovna bude sloužit nejen dětem, ale i dospělým.