Pečovatelská služba získala „sociální automobil“

náhled souboruzačal poslední měsíc prvního roku, kterým jsme vstoupili do třetího tisíciletí. Protože další číslo Šestky vyjde až v roce 2002, budu asi prvním, kdo odstartuje lavinu novoročních blahopřání.

Díky šestadvaceti sponzorům, především z Prahy 6, předal ředitel reklamní agentury vedení radnice vůz pro potřeby Pečovatelské služby Prahy 6, která provozuje zařízení pro celodenní péči o děti do tří let věku v Šantrochově ul. 3 na Petřinách, Dětský rehabilitační stacionář pro děti s kombinovaným postižením v Alžírské ul. 1 na Červeném Vrchu, azylový dům Na viničce 9 na Břevnově, Dům s pečovatelskou službou U Stanice 5 v Liboci a Dům s pečovatelskou službou ve Šlejnické č. 5 v Dejvicích. Kompakt získává prostředky na nákup automobilů prodejem reklamní plochy na těchto automobilech, které po zakoupení postupně předává různým typům sociálních zařízení. Během necelých 4 let se tak podařilo na území ČR předat 32 „sociálních automobilů“, a tím výrazně zkvalitnit a usnadnit službu handicapovaným občanům. Po úspěšně předaných vozidlech městským částem Praha 15, 13, 10, 9, 4, 3, Horní Počernice a Nebušice byla nabídnuta spolupráce na tomto projektu i Praze 6.

Činnost Pečovatelské služby pokrývá celé území městské části. Vůz tedy bude využit denně po dobu osmi hodin. Kromě rozvozu obědů rozváží Pečovatelská služba pro seniory také nákupy, prádlo a zásobuje ostatní domy s pečovatelskou službou.


Ředitelka Pečovatelské služby Prahy 6 Jitka Vaculíková si právě prohlíží nový automobil.