Rekonstrukce areálu volného času Ladronka pokračuje

náhled souboruV putování po církevních stavbách Prahy 6 se tentokrát zastavíme v kostele svatého Norberta. Nemá tak dávnou historii jako libocký kostel, zato je pro obyvatele Prahy 6 naprosto nepřehlédnutelný. Tyčí se nad Střešovicemi a jako by hlídal, co se pod ním děje.

V průběhu realizace došlo oproti původnímu návrhu k dílčím změnám, které byly vyvolány jednak upřesněním technického řešení v prováděcím pro-jektu, jednak skutečností, že rada hl. m. Prahy v srpnu zrušila obchodní veřejnou soutěž na rekonstrukci usedlosti Ladronka. Proto došlo k určitým úpravám, např. trasování pěšin včetně rampového schodiště spojujícího páteřní komunikace, budoucí terasy pro „barbecue“ a mlatového hřiště v blízkosti Ladronky. Dále je vzhledem k bezpečnosti provozu na dětském hřišti navrženo prodloužení ochranného zábradlí nad svahem, tedy místem, kde se do budoucna uvažuje o amfiteátru.

Budoucí podoba areálu volného času – Ladronka v Praze 6, který z velké části financuje městská část ze svého rozpočtu, bude mít následující podobu:
Ladronka nadále zůstane otevřenou plání nabízející zcela unikátní pocit takřka nekonečného prostoru, spojeného s výhledy na jižní část pražské kotliny. Součástí areálu jsou pěší, cyklistický a bruslařský okruh, cesta výklenkových kaplí a doplňkové spojovací komunikace. Veškerá zeleň bude zachována a navíc doplněna o novou, lemující obvod pláně kolem ulice Podbělohorská a Bělohorská. Vysazeno bylo přibližně 70 nových stromů, konkrétně okrasné hrušně s kuželovitou korunou a s bohatým bílým květenstvím. Poškozené trávníky budou obnoveny. Areál obsahuje i nové veřejné osvětlení. Na trase přibližně 2,5 km je také nainstalováno asi 90 nových světelných bodů. Současně je osvětlena kaplička. Osazení stožárů pro osvětlení maximálně respektuje stávající stromy i jejich kořeny. Chybět nebude ani nové dětské hřiště v blízkosti usedlosti, dvě univerzální rekreační hřiště pro volejbal a travnaté hřiště pro rekreační fotbal. Celý park bude vybaven lavičkami.