Lepší 6: Od sběru dat a názorů k budoucím prioritám

náhled souboruV přípravě strategie rozvoje Prahy 6 finišují práce na sběru dat a informací při tvorbě analytické části. Po její finalizaci budou následující týdny a měsíce patřit diskuzi o budoucích prioritách.

Počátkem léta odstartovala tvorba nové Strategie rozvoje městské části Praha 6. V dotazníku se vyjádřilo 2671 lidí k tomu, jak se na šestce žije a jaká jsou pro ně důležitá témata do budoucnosti.
„Děkuji veřejnosti, že se v tak hojném počtu zapojila do našeho dotazníkového šetření. Spolu s názory expertů v pracovních skupinách a názory místních spolků jde o důležitý vstup do tvorby strategie Prahy 6,“ říká místostarosta Petr Prokop (STAN), který má v gesci koncepci a strategický plán.
Souběžně s anketou probíhal sběr dat, diskuze s partnerskými organizacemi, odborníky a osobnostmi a v září se uskuteční pracovní skupiny k osmi vybraným tématům. V říjnu pak bude k dispozici analytická část strategie, která bude také podkladem pro následnou diskuzi o nastavení priorit a projektů do budoucna.
Strategie rozvoje je klíčový koncepční dokument městské části, který nastaví priority a strategické projekty s vý­hledem do několika dalších let. Do přípravy se kromě občanů průběžně zapojují desítky organizací a spolků, odborníků a osobností, politiků a dalších klíčových aktérů, kteří mají k životu na šestce co říci.
Všechny podrobnosti a průběžné informace najdete na webových stránkách lepsi6.cz.