Léto s Franzem Kafkou

náhled souboruDo 15. září můžete navštívit v Muzeu literatury v Pelléově ulici výstavu věnovanou slavnému spisovateli Franzi Kafkovi. O prázdninách ji doplní program pro děti. 

Výstava návštěvníkům nabízí archivní fotografie, osobní Kafkovy dokumenty, dopisy – včetně posledního dopisu rodičům, knižní vydání jeho děl a věnuje se také tvůrčím hrám a převodu autorových textů do češtiny nebo do uměleckých děl. Jako autor hrál Franz Kafka různé hry se slovy, významy či s obrazem sebe sama.

Proměňte děti v hmyz
Na prázdniny připravilo muzeum dvouhodinový lektorovaný program pro děti ve věku 5 až 12 let. Během dílny poznají klasické dílo zážitkovou formou, jako stvořená je k tomu povídka Proměna. Součástí dílny jsou prvky dramatické výchovy, tvoření ve výtvarném ateliéru, pohybové aktivity, přírodovědné bádání, ale především hrátky se slovem a písmem a poznávání literatury jinak – hravě a všemi smysly.
Dílny se konají v neděli 14. a ve čtvrtek 25. července, v úterý 13. a v neděli 25. srpna. Termín od 10.30 hodin je určený pro věkovou kategorii 5 až 7 let, od 14 hodin pro 8 až 9 let. Nutná je registrace na e-mailu mail@muzeumliteratury.cz, počet účastníků je omezený. Program lze po předchozí domluvě připravit i pro skupiny dětí ze zájmových kroužků, příměstských táborů a podobně.