Závodní koloběžky udivily Břevnov

náhled souboruSpeciální koloběžky s předním kolem velkým jako od bicyklu se staly terčem zájmu návštěvníků břevnovské pláně, kde se konalo neobvyklé mistrovství republiky. Nedaleko televizní věže se na asfaltovém okruhu sjeli milovníci koloběžkového sportu, aby si ve sprintérském závodě na 700 m vybojovali nominace na světový šampionát, letos poprvé pořádaný v ČR.

Závody v netradičním sportu sledovala i místostarostka Marie Kousalíková, která si koloběžku také vyzkoušela. „Jsme rádi, že je Ladronka využívána právě k účelům, pro které jsme celý areál zrekonstruovali. Stala se vyhledávaným místem bruslařů, cyklistů nebo výletníků, a nyní i závodníků na koloběžkách. Věřím, že podobných akcí zde uvidíme ještě více,“ řekla Kousalíková. V kategorii juniorů závodil Vojtěch Suchý z Prahy 6. „Na koloběžce jezdíme celá rodina,“ řekl vítěz své kategorie.
Do závodění se zapojily také děti, které si na okruhu mohly vyzkoušet závodní stroje i sílu svých nohou. „Zatímco mladým rostou svaly, u nás už to jsou spíše křečové žíly,“ usmíval se veterán Michael Matek z klubu R plus Penco Praha, který spolu s pražským týmem Ultima K. Lap závod pořádal. Zpestřením sportovního odpoledne byl veřejný závod na in–line bruslích s účastí jediného českého reprezentanta v tomto sportu Petra Lochmana.