Basketbalová akademie sbírá ceny

náhled souboruModerní basketbalová hala, otevřená vloni při základní škole Petřiny-Jih, hostila v předposledním květnovém víkendu první velkou soutěž.

Na mistrovství republiky se sjelo celkem šest nejlepších oddílů. Pod koši bylo rušno už od čtvrtka a do neděle se zde střídal zápas za zápasem.
Stříbrné medaile z mistrovství České republiky v basketbalu v kategorii starších minižáků si na krku odnesli hráči z domácí Basketbalové akademie Sparty při ZŠ Petřiny-Jih. Jejich přemožitelem a vítězem turnaje se stalo družstvo Snakes Ostrava.

Třináctiletí kluci na palubovce předváděli parádní rychlou hru. To ocenili i diváci, kteří hru sledovali z ochozu. Příjemné zakončení přineslo vyhlášení vítězů. Zatímco vítěz turnaje byl jasný, o barvě kovu pro domácí Spartu rozhodoval až poslední zápas.
Místostarostka Marie Kousalíková předává zlaté medaile basketbalistům týmu Snakes Ostrava, kteří získali titul mistrů republiky v kategorii minižáků. Turnaj v nové hale ZŠ Petřiny – Sever pořádala Basketbalová akademie Sparty.

Tým z Písku se posunul na třetí místo a minižáci Sparty, z nichž většina trénuje při Základní škole Petřiny-Jih, skončili druzí. „Je to skvělý úspěch. Posílili jsme jen letošní unikátní skóre z mistrovských zápasů,“ radoval se Libor Dvořák, manažer basketbalové akademie. Získat letos na šesti mistrovství republiky pět medailí se nikomu nepodařilo. Mladší žáci se stali mistry ČR, starší žáci skončili třetí a starší minižáci nyní druzí. Dívky vybojovaly třetí místo v soutěži mladších žákyň a stříbrné medaile dovezly z mistrovského turnaje i starší minižákyně.