Slovo starosty prosinec/2004

Otázky pro pana starostu: Ve volbách do Senátu měla Praha 6 opět nejvyšší účast voličů. Potěšilo Vás to? Bude radnice spolupracovat s novým senátorem K. Schwarzenbergem? Listopadové jednání zastupitelstva, které je veřejné, se konalo v nové zasedací místnosti na radnici. Bude to tak stále? Doposud bývalo v hotelu Praha. První adventní neděli jste slavnostně rozsvítil vánoční strom na Vítězném náměstí. Před Vánoci připravila městská část opět bohatý program ve stanu. Jaké byste popřál lidem Vánoce?

Ve volbách do Senátu měla Praha 6 opět nejvyšší účast voličů. Potěšilo Vás to? Bude radnice spolupracovat s novým senátorem K. Schwarzenbergem?

Je už téměř tradicí, že právě občané Prahy 6 mají ve všech volbách, ať už parlamentních, komunálních, senátních, ale i do Evropského parlamentu jednu z nejvyšších účastí v celé republice. Je to signál, že lidé žijící v této městské části jsou lidé aktivní, věří ve své schopnosti a věří, že právě svým přístupem mohou celou řadu věcí měnit. A to je rozhodně dobře. S novým senátorem spolupracovat budeme, to je samozřejmé. Na druhou stranu také od nového senátora hodně očekáváme.Věřím, že společným působením dosáhneme i zlepšení života občanů v Praze 6. 

Listopadové jednání zastupitelstva, které je veřejné, se konalo v nové zasedací místnosti na radnici. Bude to tak stále? Doposud bývalo v hotelu Praha.

Je třeba si uvědomit, že dosud byla největší místnost na radnici schopna pojmout maximálně třicet lidí, na všechna větší jednání, setkání s občany či jednání zastupitelstva jsme si prostory museli pronajímat a tedy za ně také platit. Proto jsme se pokusili využít rekonstrukce 6. patra a vytvořit prostor, který pořádání takových akcí umožní. A hlavně: bude náš, bez nájemného. 

První adventní neděli jste slavnostně rozsvítil vánoční strom na Vítězném náměstí. Před Vánoci připravila městská část opět bohatý program ve stanu. Jaké byste popřál lidem Vánoce?

Stalo se již dobrým zvykem, že Pra- ha 6 připravuje pro občany vánoční oslavy. Podle mého názoru je to rozhodně správné a podle ohlasu veřejnosti je to dokonce i žádoucí a žádané. Organizací vánočních oslav chceme nejen u dětí, ale i dospělých, přispět k pocitu zastavení, obdarovávání, ale také k radosti ze spoluprožívání. Zároveň se vždy jedná o důstojnou tečku za celým rokem, a tím snad i dobrou vizitku městské části.

Všem občanům, sousedům přeji klidné a požehnané Vánoce a do nového roku, který má pro Prahu 6 velmi významný symbolický nádech, oslavuje totiž 85 let svého vzniku, především hodně zdraví, rodinného štěstí a osobních i pracovních úspěchů, píli, vytrvalost a tvořivost, které jsou nezbytné k tomu, aby se sny staly skutečností.