Americký velvyslanec si prohlédl nové třídy

Ve dvou nových učebnách mohou studovat angličtinu a další cizí jazyky žáci na Základní škole Emy Destinnové. Pomohou jim k tomu počítače a audiovizuální programy.

Třídy vybavené moderní technikou mohla škola pořídit díky daru Americké obchodní komory. "Za 338 tisíc korun jsme nakoupili osm počítačů, dataprojektor a softwarové vybavení. Na co peníze nestačily, doplatila škola ze svého," vypočítává ředitelka školy Ludmila Fišerová. Třídy jsou vybavené i novým nábytkem, který umožňuje práci dětí ve skupinách. Ředitelka předpokládá, že díky novým možnostem bude výuka angličitiny ještě lepší. "Abychom techniku využili, učitelé se musí na hodiny dobře připravit. Není to jen o tom, že se někde zmáčne knoflík," dodává.

O tom, zda se povedlo dar dobře využít, se přijel do školy přesvědčit americký velvyslanec William Cabaniss. V doprovodu starosty Chalupy si prohlédl, jak probíhá výuka a promluvil ke studentům. "Jsem moc rád, že máte možnost se učit i ostatní cizí jazyky, nejen angličtinu. Svět je čím dál menší a umět cizí řeč je potřeba. Až budete velcí, tak to oceníte," řekl velvyslanec a popřál dětem hodně zdaru. Žáci mu na rozloučenou zazpívali písničky od Beatles.

Americký velvyslanec W. Cabaniss povzbudil žáky ke studiu cizích jazyků.