V Praze 6 monitoruje dění už 22 kamer

Během letních měsíců přibyly v Praze 6 tři bezpečnostní kamery, které monitorují veřejná prostranství, zejména tam, kde se vyskytovala vyšší míra trestné činnosti. Tyto kamery byly instalovány v rámci II. a počínající III. etapy výstavby městského kamerového systému a sledují křižovatku Na Valech – K Brusce a ulice Kafkova – Kyjevská, a Tychonova – U Písecké brány.

Naše městská část se tak stala nejvíce hlídanou z celého hlavního města. Na seznam celkem 22 spuštěných bezpečnostních kamer v Praze 6 je možné se podívat na internetových stránkách úřadu www.praha6.cz. Podle starosty Tomáše Chalupy by do konce roku mělo přibýt ještě dalších dvanáct kamer, přičemž jedna kamera přijde asi na tři čtvrtě miliónu korun, z čehož třetinu platí ze svého rozpočtu Praha 6.

Už několik let tak patří šestý městský obvod k nejbezpečnějším částem hlavního města. Shodují se na tom zprávy obou obvodních ředitelství pro Prahu 6, jak Policie ČR, tak městské policie. Ve svých výročních zprávách potvrzují příznivý trend pro občany této městské části – kriminalita zde klesá. Přispívá k tomu právě i kamerový systém v Praze 6, který financuje městská část společně s hl. m. Prahou už od roku 2000.