Co si myslí občané

Radnice Prahy 6 zorganizovala s pomocí agentury STEM reprezentativní průzkum názorů občanů městské části. Hlavní pozornost byla věnována komunálním problémům a chodu radnice. Průzkum se uskutečnil metodou osobních rozhovorů. Struktura téměř šesti stovek dotazovaných, starších 18 let a bydlících v Praze 6, byla založena na kvótním výběru a vycházela z věkového a vzdělanostního profilu městské části.

Závažnost problémů pro občany Prahy 6

Dominantním problémem občanů šesté městské části jsou věci související s dopravou, tedy samotný silniční provoz a jeho intenzita, MHD nebo potíže s parkováním. Paradoxně za největší problém označila třetina lidí i kriminalitu, a to i přesto, že Praha 6 je jednou z nejbezpečnějších. Čistotu veřejných prostranství sice jen málo lidí považuje za nejvýznamnější, ale zároveň se dotýká téměř všech obyvatel městské části. Polovina lidí považuje za bezproblémové fungování radnice, stejně tak pro polovinu dotázaných jsou okrajovým problémem sprejeři a skoro třetina občanů nemá vážnější problémy s parkováním. To zhruba odpovídá struktuře obyvatelstva, protože třetina lidí v Praze 6 je starší 60 let.

Dopravní spojení s oblastí letiště

Při výběru mezi dvěma způsoby řešení dopravní situace, a to zda vybudovat rychlodráhu z Prahy na Kladno anebo prodloužit z Dejvické trasu metra A až do Ruzyně, zvolily tři čtvrtiny občanů prodloužení metra.

Hodiny radnice pro veřejnost

Většina lidí, konkrétně 55 procent, považuje současné hodiny pro veřejnost za nejpřijatelnější. Pětina lidí by uvítala středeční prodloužení večerní „uzávěrky“ na 19. hodinu při současném opačném posunu v pondělí od 7 do 17 hodin. Prodloužení konce hodin pro veřejnost v pondělí a zkrácení večerní otevírací doby ve středu si získalo jen minimum příznivců.

Zdroje informací o Praze 6 pro občany

V šestém obvodě vychází měsíčník Šestka, který je hlavním informačním zdrojem pro všechny skupiny obyvatel s výjimkou nejmladší generace, kde jí konkuruje deník Metro a webové stránky Prahy 6, které využívá celá desetina obyvatel.