Šárecký okruh se vydařil

Hned na začátku školního roku přišla ZŠ Hanspaulka s programem na sobotu pro celou rodinu. Loni obnovený Šárecký okruh se tak vlastně uskutečnil už po dvanácté.

Organizátoři letos zvolili členitou trasu z Hanspaulky přes Tichou Šárku a Babu, kde i místní nacházeli dosud nenavštívená místa s překrásnými výhledy na kostelík sv. Matěje, panorama Hanspaulky či Červeného Vrchu.

Motivem letošního pochodu byly staré české pověsti, se kterými se účastníci seznamovali na šesti stanovištích a plnili související úkoly.

Příchod Čechů se odehrával na lanové dráze, pověst o Bivojovi se změnila na soutěž v „hodu kancem“, kněžna Kazi poučila o bylinkách, na stanovišti u Libuše – s překrásným výhledem na Pražský hrad – si děti i dospělí zopakovali odhad vzdálenosti, u mistra Hanuše si vyzkoušeli „tvořit poslepu“, nechyběla pověst o dívčí válce.
Po příchodu do cíle si děti i rodiče prohlédli výstavu výkresů a soch z PET lahví s ekologickou tématikou a děti prokazovaly v jednoduché soutěži, jak umějí třídit odpad.
Počasí bylo krásné a nálada výborná. Pořadatelé ze školy i všichni dobrovolníci byli spokojeni s účastí – 112 dětí a 82 dospělých!

ZŠ Hanspaulka děkuje za pomoc při přípravě a konání Šáreckého okruhu všem nadšeným dobrovolníkům, MČ Praha 6 za přidělený grant, Sdružení přátel Hendlova dvora, Městské policii Praha 6 a ekologickým sdružením GAIA a Ekokom.

Marie Pojerová,
ředitelka ZŠ Hanspaulka