Dalších pět kamer spuštěno

Ulice Kladenská, U Vojenské nemocnice, Dejvická, K Letišti a Bělohorská získaly pod stromeček dárek. Od prosince je totiž hlídá celkem pět nových bezpečnostních kamer, které zde byly nainstalovány v rámci II. etapy výstavby městského kamerového systému. Nyní tedy území Prahy 6 kontroluje celkem 19 funkčních kamer. Ke zprovoznění zbývají poslední tři.

Účelem výstavby městského kamerového systému je zajištění bezpečnosti občanů a návštěvníků hl. m. Prahy, ochrana jejich majetku a zabezpečení veřejného pořádku. Realizace kamerového systému je financována společně hlavním městem a městskými částmi. Výstavba městského kamerového systému na území Prahy 6 začala v roce 2000.

„Prostřednictvím kamerového systému je získáván nepřetržitý dohled nad místy s vysokým počtem trestné činnosti, zejména loupeží, kapesních krádeží a krádeží motorových vozidel. Systém se osvědčuje i k identifikaci osob, které zanechaly na veřejných místech podezřelé předměty, protože je možné si zpětně prohlédnout záznam,“ vysvětluje smysl kamerového dohlížení starosta Prahy 6 Tomáš Chalupa a dodává: „Do budoucna plánujeme propojit kamery s našimi internetovými stránkami, aby provoz na frekventovaných místech mohl sledovat on-line každý občan.“