Oživení Lotyšského náměstí

náhled souboruVíce propojit jednotlivé části parku na Lotyšském náměstí a vylepšit podmínky pro pobyt a relaxaci různých věkových skupin obyvatel – to je cílem proměny, která by tady měla v budoucnu proběhnout.

Máte představu, co byste na Lotyšáku chtěli, a co sem podle vás naopak vůbec nepatří? Přijďte to říct na první posezení s architekty nad budoucností tohoto parku, které proběhne 18. května od 14 hodin v rámci akce Dvorkové bleší trhy.
Městská část nechává zpracovat studii na revitalizaci vnitřní části Lotyšského náměstí. Ta bude navazovat na rekonstrukci zpevněných ploch ulice Lotyšská a Korejská, kterou připravuje Technická správa komunikací pravděpodobně na roky 2025 nebo 2026. „Cílem architektonických a parkových úprav má být lepší řešení tohoto veřejného prostoru a citlivé doplnění nabídky aktivit pro hru, sport, pobyt a relaxaci různých věkových skupin uživatelů," říká radní pro životní prostředí Petr Palacký (Zelení). Předpokládá se náhrada stávajícího smart WC za toaletu napojenou na inženýrské sítě, doplnění osvětlení a závlahového systému využívající podzemní nádrž na dešťovou vodu. Záměrem je také smysluplné propojení jednotlivých částí parku.