Komunitní zahrada v Bubenči

náhled souboruKousek od zastávky Nemocnice Bubeneč, mezi ulicí Antonína Čermáka, kanadskou ambasádou, Jednořadou a železniční tratí se nachází pozemek, který má Praha 6 svěřený do správy. 

Pozemek kdysi používala ZŠ Emy Destinnové jako hřiště, ještě před tím sloužil jako prostor pro pěstitelské práce, už delší čas je ale prázdný. Městská část zde dlouhodobě plánuje výstavbu bytového domu, celá věc je ale technicky komplikovaná a zatím se nachází spíše ve stádiu studií a úvah než vlastního projektování.
„Proto bychom tento pozemek rádi nabídli veřejnosti k dočasnému užívání. Máme rozpracován projekt pro vytvoření komunitní zahrady a začínáme s přípravnými pracemi, zahradu bychom rádi otevřeli ještě během jara,“ uvádí radní pro životní prostředí a klima Petr Palacký (Zelení). Aby si městská část ověřila, zda budou mít lidé z Bubenče a okolí o pěstování v komunitní zahradě zájem, připravila pro ně dotazník. Ačkoli obsahuje relativně konkrétní otázky, jeho vyplněním se ještě k ničemu nezavazujete, celou věc si můžete rozmyslet. Zájemce bude radnice dále informovat a kontaktovat.­ ­Zároveň také zástupci radnice upozorňují, že pozemek je v budoucnu určený k zástavbě, proto se v budoucnu bude muset komunitní zahrada přesunout jinam. Dotazník najdete zde