Petynka otevřela brány

náhled souboruKoupaliště Petynka zahájilo letošní sezonu slavnostně. Přestřižení pásky nejmladším návštěvníkem otevřelo milovníkům slunce a vodních sportů cestu k bazénu, ale především do nově postavené budovy šaten. Aquapark Petynka, který je vyhledávanou a oblíbenou letní atrakcí, má po zimě moderní zázemí, jaké si zaslouží.

„Petynka vždy patřila ke skvostům Prahy 6 a věřím, že nově zbudované zázemí toto postavení jen potvrdí,“ řekl při slavnostním otevření starosta Tomáš Chalupa, podle kterého se tak plní další z cílů daných programovým prohlášením.
Jako první se ve vodě předehřáté na 24 °C vykoupali žáci základních škol Prahy 6. Pro nejzdatnější připravila městská část malé závody se spoustou pěkných cen. Přestože slunečné počasí lákalo ke koupání, teplota vody byla stále vyšší než teplota vzduchu. Děti však zamířily hlavně na sto metrů dlouhý tobogán, který byl pro ně největším lákadlem.
Do rekonstrukce zázemí jediného takto vybaveného areálu na šestce investovala radnice 87 milionu korun. Velká část investice padla na novou technologii úpravy vody, která odpovídá normám předepsaným Evropskou unií. V moderní budově mohou návštěvníci Petynky nyní využívat pohodlí nového sociálního zázemí a šaten, vybavených čipovými zámky. Čip je součástí vstupenky a je zálohován 150 korunami. Druhý typ vstupenky s čárovým kódem pustí návštěvníky rovnou do venkovního prostoru. Ten se po úpravách zvětšil – k opalování a odpočinku vznikl na střeše nové budovy přírodní trávník. K dispozici je dětský bazén, hřiště na plážový volejbal, stolní tenis. „Už nyní je Petynka kvalitní koupaliště, ale postupně z ní chceme vytvořit sportovní areál s celoročním využitím,“ řekla místostarostka Marie Kousalíková a dodala, že v příštích letech se počítá se stavbou 25 m dlouhého krytého bazénu s dalšími vodními atrakcemi a tobogánem, nebude chybět sauna a masáže. Přibude restaurace a nové parkoviště. Konečnou podobu by aquapark měl mít v roce 2007.

Se slovy „starosta stříhá pásky pořád“ nechal starosta Tomáš Chalupa slavnostní otevření areálu na dětech. Ty se nemohly dočkat letošního otevření koupaliště a vzaly ho doslova útokem. Foto: šal

Příjemným překvapením je dlouhá otevírací doba a systém vstupného, který vychází vstříc hlavně častým návštěvníkům. Celodenní vstupenka na koupaliště, které od června otevírá již v 7 hodin ráno, stojí pro dospělého 160 korun, ale s každou ho-dinou se cena snižuje. Kdo si přijde zaplavat v osm večer, stojí ho vstupenka už jen 30 korun. Ti, kteří nechtějí na koupališti trávit celý den, mohou využít předplatného – z čipové vstupenky se při každé návštěvě odečítá doba strávená na koupališti. Dvouměsíční předplatné se počítá od data nabytí, hodinové předplatné se odečítá podle času stráveného v areálu. Z čtecího zařízení u pokladen návštěvník na požání zjistí, kolik hodin na koupališti mu ještě zbývá.

Místostarostka Marie Kousalíková zkouší, jak funguje hydraulický výtah, který pomůže do bazénu tělesně postiženým. Koupaliště Petynka je po rekonstrukci plně bezbariérové, do šaten vede plošina.

Děti do 125 cm, které musí mít doprovod dospělého, zaplatí poloviční vstupné, stejně jako důchodci nad 70 let a držitelé zdravotních průkazů. Za děti do tří let nemusí rodiče platit nic.
Nad vstupem do koupaliště je umístěna světelná tabule. Oznamuje nejen teplotu vody a vzduchu, ale i počet návštěvníků. Protože kapacita koupaliště je omezená, mohlo by se stát, že při velkém náporu v letních dnech bude Petynka plná. Pro informace o provozu můžete telefonovat zodpovědné osobě – Václav Šála tel. 233 355 027.
Při vstupu od červen/Srpen Září
7 hod. 160 Kč; -
8 hod. 150 Kč -
9 hod. 140 Kč 120 Kč
10 hod. 130 Kč 110 Kč
11 hod. 120 Kč 100 Kč
12 hod. 110 Kč 90 Kč
13 hod. 100 Kč 80 Kč
14 hod. 90 Kč 70 Kč
15 hod. 80 Kč 60 Kč
16 hod. 70 Kč 50 Kč
17 hod. 60 Kč 40 Kč
18 hod. 50 Kč 30 Kč
19 hod. 40 Kč -
20 hod. 30 Kč -
Držitelé průkazu ZTP, důchodci nad 70 let
a děti do 125 cm platí poloviční vstupné !! Děti do 3 let zdarma!

Předplatné
Základní
Dvouměsíční 1700 Kč
200 hodin 1700 Kč
100 hodin 1100 Kč
50 hodin 600 Kč
20 hodin 300 Kč
Půjčovné
Hřiště na plážový volejbal 110 Kč/hod.
Hřiště na nohejbal 90 Kč/hod.
Stolní tenis 60 Kč/hod.
Slunečník 60 Kč/den

„Můžeme na tobogán?“ zajímaly se děti. 103 m dlouhý tobogán, který byl postaven před dvěma lety při rekonstrukci bazénu, je největší atrakcí koupaliště.