Cesta kolem světa

náhled souboruUž jste někdy cestovali kolem světa? Všichni, kdo přišli 18. května do školy Na Dlouhém lánu, si to vyzkoušeli. V tento den se uskutečnila prezentace projektu Cesta kolem světa, do kterého se zapojily třídy 2. stupně.

Učebny se proměnily v jiné světy a žáci s nadšením prezentovali svoji práci nejen soutěžní porotě, ale i svým mladším spolužákům, návštěvníkům z MŠ a také rodičům a veřejnosti, všem, kteří si nenechali tuto mimořádnou akci ujít. Kdo se přišel podívat, prošel celý svět a cestou potkával japonské gejši, černošské šamany, peruánské domorodce, egyptské faraony, Číňanky, Thajce i Mexičany – postavy dávné minulosti i současnosti. Každá třída si kromě podrobných a zajímavých prací o „své zemi“ připravila také scénky ze života – třeba lovu divokých goril v Keni nebo sváteční obřad pití čaje v Číně, dozvěděli jste se o stavbě pyramid a hostem jste se stali na japonské svatbě či v mexickém baru.
Na Dlouhém lánu se cestovalo kolem světa. Děti získaly řadu nových zážitků i vědomostí.

Celá akce měla mnoho cílů: vzdělávací – napříč předměty získat informace o zemi a připravit si materiály, výchovný – spolupráce všech žáků třídy, navázání kontaktů se zastupitelstvími a prezentace svých poznatků ostatním, ale i společenský – ukázat spolužákům, rodičům i veřejnosti, co nás baví.
Výsledek byl skvělý a rozhodnout o vítězné prezentaci bylo velmi těžké. Nejdůležitější však je, že máme spoustu zážitků, a už teď se všichni těšíme na příští projekt.
A. Jelínková, ředitelka školy