Caramella tančí country

náhled souboruVe třetím čtvrtletí školního roku uspořádal Dům dětí a mládeže Praha 6 ve spolupráci s OR AŠSK ČR (okresní rada asociace školních sportovních klubů ČR) a některými školami obvodní kola soutěže v halové kopané – futsalu, basketbalu chlapců a dívek, šplhu, sportovní gymnastice, vybíjené dívek (viz čl. O putovní pohár) a přespolním běhu.

Caramella brázdí Evropu křížem krážem z jednoho country festivalu na druhý, ale v Praze 6 o ní ví málokdo. Caramella se v Praze moc nezdrží. Zatímco jeden srpnový víkend se ráchá v moři Středozemním, po vystoupení na francouzské Rivieře u Cannes, druhý víkend ji najdete ve vlnách moře Severního o přestávce největšího holandského country festivalu. Mezitím stihne vystoupit na obřím Truck and Country festivalu ve švýcarském Interla-kenu, kam si ji již na pátek vyžádal manager známých Rednex. O víkendech pak Caramella vystupuje na vlastním podiu a s vlastním programem.



Caramella na festivalu v Polsku.

Caramellu tvoří mladí lidé z celé Prahy a okolí, kteří 2x týdně trénují (jednou v Bubenči, jednou na Praze 4). Chodí normálně do práce či studují a jejich hlavním cílem je sláva a potlesk, které na otevřených scénách za své taneční umění sklízejí. Soubor po taneční stránce vede Jarka Vašáková, její manžel Jiří se stará o kontakty, organizaci festivalů, seminářů, letních tanečních škol, propagaci a výuku country tanců. Bydlí na Puškinově náměstí a Caramelle se věnují profesionálně již deset let.

Mezi největší úspěchy Caramelly patří vystoupení v Paříži v Bercy hall a Disneylandu, v americké Stompin Ground Hall, kde sídlí Síň slávy cloggingu, což je americký country step. V něm patří Caramella k absolutní evropské špičce. Váží si ceny „Country Europe Spirit“ od prestižního německého časopisu „Western mail“, stejně jako si cení pozvání na největší country festival v Dánsku, Holandsku či Itálii. „Za poslední čtyři roky jsme byli 16 x pozvaní do Francie a rádi vzpomínáme na naše účinkování v rakouských hrách Karla Maye po boku Vinnetoua a Old Shatterhanda. Caramella tancovala v Utahu, Coloradu, Kansasu a Oklahomě, tureckém Istanbulu, maďarském Szegedu, polských Gliwicích, ve Vicenze, Vídni, Hamburku, Avignonu,“ vypočítává Jiří Vašák místa, kam všude Caramella za dobu svého tancování zavítala.