Rolnička slaví 25. narozeniny

Dětský pěvecký sbor Rolnička, který úspěšně pracuje v Domě dětí a mládeže v Praze 6 – Bílá Hora, oslaví začátkem června 25 let své činnosti. A jak jinak by sbor mohl slavit než zpěvem.

V nejkrásnějších pražských sálech připravuje Rolnička dva slavnostní koncerty: 7. 6. ve Dvořákově síni Rudolfina, 8. 6. v kostele sv. Šimona a Judy. Na nich si kromě čtyř set „rolničkových“ dětí zazpívají i smíšené sbory, a také Sbor bývalých členů. Na koncertech se také poprvé objeví nové CD sboru s pracovním názvem Naše nejmilejší písničky. Sbor ho natočil před několika týdny a výběr skladeb zahrnuje opravdu ty, které měli naši zpěváci vždy nejraději.

Na závěr školního roku se Rolnička chystá na koncertní zájezd do zatím největší dálky – na západní stranu Kanady. Ve městech Vancouver, Edmonton, Calgary a dalších bude na řadě koncertů zpívat především českou hudbu. Bude to klasická hudba počínaje Smetanou a Dvořákem, naši současní autoři, jako P. Eben, O. Mácha a další a samozřejmě úpravy českých lidových písní, které se vždy divákům v zahraničí velmi líbí. Děti budou bydlet v rodinách dětí z kanadských sborů a jistě si ze zájezdu přivezou kromě zlepšené angličtiny i mnoho zážitků.

 H. Virglerová