Jízda za bezpečím na Červeném Vrchu

Jako každoročně i letos zdárně proběhlo 21. 5. pod vzorným patronátem paní ředitelky Jany Matoušové v areálu ZŠ Červený Vrch obvodní kolo dopravní soutěže žáků základních škol Prahy 6.

Na svých šlapacích ořích se sjela patnáctka čtyřčlenných družstev z osmi škol, aby si poměřila dovednost v překážkové jízdě, znalosti dopravních předpisů, teoretické řešení průjezdu křižovatkami, správnost a úplnost technické výbavy velocipedů a umění poskytnout první pomoc zraněným při nehodách.

Nad regulérností průběhu závodu bděl již osvědčený pořadatelský tým: paní Boučková z Ústavu dopravního inženýrství, strážníci Městské policie Prahy 6 pod velením pana Růžičky, dobrovolníci z Českého červeného kříže, studenti ze Střední pedagogické školy Evropská, pracovníci ÚMČ a další, vše za skvělé režie energického pana učitele Luďka Dolejše z hostitelské školy. Všichni soutěžící bo-jovali se zápalem i smyslem pro fair play, vše bylo opravdu „naostro“ včetně strašlivě vypadajících barevně vyvedených „ran“ na tělech obětavých figurantů.

Po součtu bodů z jednotlivých disciplín vyšlo z klání vítězně v kategorii mladších žáků družstvo ZŠ Norbertov a za starší žáky budou městskou část v celopražském kole reprezentovat zástupci ZŠ Petřiny-sever. Ceny vítězům předala zástupkyně starosty Prahy 6 Jaroslava Trnková, další účastníky podaroval ÚDI a drobnými suvenýry i policie.
Dobrá věc – za tradičně skvělého počasí – se podařila, všichni mladí závodníci prokázali, že si ve stále rušnějším dopravním provozu dokáží i v obtížných situacích poradit. Je to příklad hodný následování i pro všechny ostatní školy. Soutěžícím i pořadatelům patří zasloužený dík!