Den prevence v komunitě

V prostorách občanského sdružení Prev-Centrum v Břevnově se konal „Den prevence v komunitě“. Tato akce byla pořádána jako oslava ročního výročí působení o. s. Prev-Centrum na Praze 6 a jako podnět k diskusím na zajímavá témata týkající se prevence a poradenství v oblasti sociálně patologických jevů s důrazem na komunitní přístup.

Na slavnostním zahájení promluvil také starosta Prahy 6 Tomáš Chalupa, poradce ministryně školství Tomáš Frank, protidrogová koordinátorka hl. m. Prahy Nina Janyšková a předseda občanského sdružení Prev-Centrum Petr Flaks.

V průběhu celého dne diskutovala odborná veřejnost – tedy zástupci místní, krajské i státní správy a odborníci z veřejného a neziskového sektoru – o důležitých bodech týkajících se prevence. „Prevence v komunitě – efektivní systém podpory zdravého způsobu života“, „Standardy a evaluace primární prevence drogových závislostí a jiných sociálně patologických jevů“ a „Práce s rodinami v kontextu dospívání dítěte a rodiny“ byla zásadní témata dne. Den prevence v komunitě navštívilo přibližně 90 lidí z celé Prahy, kteří si tak mohli vyslechnout mnoho zajímavých názorů.